Τheodor Kalimtzakis 15.07.2018 Mundial

To 2002 στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας στον τελικό συναντιούνται οι δύο παραδοσιακές δυνάμεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων, η Βραζιλία και η Γερμανία. Να σημειωθεί ότι από το 1930 οι δύο χώρες δεν είχαν αναμετρηθεί ποτέ, ούτε σε ημιτελικό, ούτε σε προημιτελική φάση, ούτε καν σε παιχνίδι ομίλου.

Ο μεγάλος Oliver Kahn, ο τερματοφύλακας των Γερμανών οδήγησε την ομάδα του στον τελικό. Ο Ballack δεν έπαιξε επειδή είχε δεχτεί στον ημιτελικό τρίτη κίτρινη κάρτα. Ο Ρούντι Φέλερ ήταν ο προπονητής της Nationalmannschaft και ανήκε και στην ομάδα της Δυτικής Γερμανίας το 1990 (που το κατέκτησε) αλλά και στην ομάδα του 1986 (εκεί το πήρε η Αργεντινή του Μαραντόνα).

 

Ο Ρονάλντο μετά το 1998 έδωσε τη δική του απάντηση το 2002. Μαζί με τον Ριβάλντο και τον Ροναλντίνιο κατέκτησαν το 5ο τρόπαιο για την Βραζιλία. Ο προπονητής των Βραζιλιάνων Λουίς Φελίπε Σκολάρι 2 χρόνια μετά, το 2004, έχασε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από την Εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Τότε ήταν στον πάγκο των Πορτογάλων και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν μόλις 18 ετών.

Oι Ιταλοί το 1982 κατέκτησαν το τρίτο τους (3) Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ισπανίας.

Jane Oliver was Sylvester Stallone’s first personal manager. She died of cancer in 1975 at the age of 46, one year before ”Rocky” (1976) was released. Every single ”Rocky” film is dedicated to her, as she helped launch Stallone’s superstar carrer.

Το Rocky 1 ήταν υποψήφιο για 9 Όσκαρ. Τα <<Χρυσά Γάντια>> The Golden Gloves πήραν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας & Μοντάζ. Η μουσική του Βill Conti έμεινε για πάντα στις καρδιές μας, το ίδιο και ο The Italian Stallion!

Στο Rocky III , ο Θρίαμβος! , το Eye of The Tiger από Survivor είναι ανεξίτηλο στο χρόνο.

Το τραγούδι ήταν υποψήφιο για Όσκαρ και για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερη Μουσική.