The Godfather (1974)

dg-pacinoΤο ίδιο εξίσου δυνατό όπως και το πρώτο. O Al Pacino ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. To πρώτο Sequel (η συνέχεια) στον Κινηματογράφο που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

godfather-ii-cazale-pacinoΕδώ, ο Francis Ford Coppola είναι παραγωγός, σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος μαζί με τον Mario Puzo.

2v1rf5zoriginal Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας –  Francis Ford Coppola, Gray Frederickson and Fred Roos.

006-the-godfather-part-2-theredlistthe-godfather-part-ii-1974Diane Keaton as Kay

Όσκαρ Σκηνοθεσίας με τον Coppola. O τρόπος που έχει γυριστεί η κάθε σκηνή είναι κάτι παραπάνω από αριστοτεχνικός. Η επιδεξιότητα του Francis φαίνεται και στο πως συνδέει το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον. Πρωτοποριακός. Από τις καλύτερες ταινίες στο Σινεμά και όλων των Εποχών!

the-godfather-ii-robert-de-niroRobert De Niro as Vito Corleone – Oscar Best Supporting Actor

e0f3210b8f6dfdc4e52075917d7e724aMarlon Brando as Vito Corleone in Godfather 1972

vlcsnap-2010-06-03-17h34m16s91Robert Duvall as Tom Hagen

Oscar Best Adapted Screenplay (Διασκευασμένου Σεναρίου) – Francis Ford Coppola and Mario Puzo

24516e_lgH Talia Shire (Connie Corleone) ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου

Όσκαρ Μουσικής Επιμέλειας Nino Rota and Carmine Coppolathe-godfather-part-ii-1974-the-godfather-2-alt-al-pacino-gd2-029-l-bkb3kx

i_knew_it_was_you_spJohn Cazale as Fredo Corleone (φοβερός ηθοποιός – εκπληκτική ερμηνεία ως ο αδύναμος κρίκος της Οικογένειας Κορλεόνε. Έφυγε πολύ νέος σε ηλικία 43 ετών από καρκίνο του πνεύμονα).

the_godfather_part_ii_5_630_pxlwOscar Best Art Direction (Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης) Dean Tavoularis, Angelo Graham and George R. Nelson

21_talia_shiress-sunday-the-godfather-part-ii-1

Στο Νονό ΙΙ, Robert De Niro και Al Pacino έπαιζαν σε άλλη εποχή. Ο De Niro ήταν ο Marlon Brando νέος, ο Βίτο Κορλεόνε. Πρώτη φορά που συναντιούνται Αl και Robert, face to face στη μεγάλη οθόνη, είναι στην Ένταση (Heat) του Μichael Mann το 1995.

thegodfather2_corleonefamilyflashbackH τελευταία σκηνή στο οικογενειακό τραπέζι είναι όλα τα λεφτά. Αλλού πηγαίνεις και αλλού καταλήγεις. Οι σκέψεις που κάνουμε, βλέποντας την, μπορεί να είναι και εικόνα της ζωής. Μεγάλες προσδοκίες…urlOποιος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει το μέλλον κάποιου, είναι το ίδιο γελασμένος όσο ένα μικρό παιδί που του υπόσχονται πολλά πράγματα. Ποιός μπορεί να προβλέψει το μέλλον κάποιου; Ούτε ο ίδιος μας ο εαυτός…Τα όνειρα πάντα υπάρχουν και τις περισσότερες φορές δεν πραγματοποιούνται.

Αλήθεια, ποιός…