Βέλτιστες Πρακτικές Gaea

Κάθε βήμα στη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου γίνεται με γνώμονα τη διατήρηση της ποιότητας και των φυσικών χαρακτηριστικών του.

Σε ότι αφορά στην παραγωγή ελαιολάδου η GAEA ακολουθεί τις Βέλτιστες διαθέσιμες Πρακτικές οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της εξαιρετικής ποιότητας των Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων της.

Βέλτιστες Πρακτικές της GAEA στη διαδικασία παραγωγής:

Συγκομιδή της ελιάς Νοέμβριο – Δεκέμβριο

Συλλογή καρπού ελιάς με το χέρι–και με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων–για να μην ‘τραυματίζεται’ ο καρπός

Προσεκτική τοποθέτηση σε καλάθια για τη μεταφορά στο ελαιοτριβείο

Μεσολάβηση μικρού χρονικού διαστήματος μεταξύ συγκομιδής και ψυχρής έκθλιψης

Αποθήκευση ελαιολάδου σε δεξαμένες στις οποίες διοχετεύεται άζωτο για επιβράδυνση της ωρίμανσης και φύλαξη σε σκοτεινό και με ελεγχόμενη θερμοκρασία χώρο

Όλα τα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα GAEA (ΓΑΙΑ) εμφιαλώνονται σε σκουρόχρωμες φιάλες (το πλαστικό μπουκάλι δεν αποτελεί απάντηση για ποιότητα στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) για να περιορίζεται η επαφή τους με το φως

Tα προϊόντα της Γαία είναι χωρίς συντηρητικά

  • Προϊόντα υψηλής ποιότητας 100% φυσικά, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά

     

    Πολυβραβευμένα –πχ Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, ελιές και σάλτσες – και όλα απολύτως ελληνικά

    Σημαντικές και ουσιαστικές πιστοποιήσεις και διακρίσεις

    8 στις 10 έρευνες για τη Μεσογειακή διατροφή αποδεικνύουν πως η ελληνική Μεσογειακή διατροφή, είναι η υγιέστερη στον κόσμο.