Batman is looking for a hero

The Dark KnightThe Dark Knight.

Δημιουργός ο Κρίστοφερ Νόλαν.  Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ (Τζόκερ). Είναι η πρώτη φορά που δίνεται το αγαλματίδιο μετά θάνατον (ο Λέτζερ πέθανε στις 22/01/2008). Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 16 Ιουλίου 2008 στην Αυστραλία. Ο Τζόκερ πάντως θα μείνει στην Ιστορία του κινηματογράφου.

Έργο ατμοσφαιρικό. Οι συγκινησιακές σκηνές δεν λείπουν στον Σκοτεινό Ιππότη. Η πλοκή είναι φοβερή και τα πλάνα εντυπωσιακά. Όσο για την μουσική, υπογράφει ο μετρ του είδους Hans Zimmer (The Rock).

You either die a hero , or you live long enough to see yourself become the villain

Θα βρει ο Bruce στα μάτια του ανερχόμενου Εισαγγελέα Ντεντ (Άαρον Έκχαρτ) τον νέο Ήρωα του Γκόθαμ; Σίγουρα για να βλάψεις έναν μαχητή πρέπει να τον χτυπήσεις στην καρδιά. Και ο Τζόκερ το γνωρίζει αυτό…Dark_knight19

bruce-and-alfred-the-dark-knight-11610880-943-629Ο Γκάρι Όλντμαν στο ρόλο του Επιθεωρητή Γκόρντον, υπέροχος όπως πάντα. Μόργκαν Φρίμαν και Μάικλ Κέιν, δεν χρειάζονται συστάσεις. Θα επικρατήσει λοιπόν η θεωρία του Χάους; Kαι αν ναι, με ποιόν τρόπο; Καταιγισμός δράσης  σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ καλού και κακού. Στο τέλος, ο Ήρωας αναλαμβάνει την ευθύνη.

batman-rachel-woot H γυναίκα επιλέγει…

alfred-burns-rachels-letter-in-the-dark-knightb67c393552b3b0bd8170b44822ead481

Τhe Dark Knight

Gordon: They’ll hunt you

Batman: I’m whatever Gotham needs me to be.

 

Joker and Batman

No. But the Joker cannot win.

 

Σχολιάστε