Cloud Atlas

cloud-atlas-poster1-e1343321597484Σίγουρα ένα διαφορετικό έργο. Εάν σας αρέσουν οι ιστορίες στο χρόνο ταξιδεύοντας από εποχή σε εποχή, είναι το κατάλληλο.
Οι αδερφοί Γουατσόφσι (Matrix) και ο Τομ Τίκβερ (Τρέξε Λόλα, Τρέξε) συνεργάζονται και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Η ταινία που στηρίζεται στο βιβλίο του Ντέιβιντ Μίτσελ αποτελείται από έξι ιστορίες. Ξεκινάμε κάπου στον Νότιο Ειρηνικό του 19ου αιώνα και φτάνουμε μέχρι τη Σεούλ του μέλλοντος 2144. Υπάρχουν αναφορές στη δεκαετία του ’30, του ’70 και του σήμερα. Η μαεστρία των σκηνοθετών φαίνεται στο πόσο καλά συνδέουν τις έξι αυτές ιστορίες. Σε κάθε περιβάλλον υπάρχουν άνθρωποι καλοί οι οποίοι βοηθάνε, άτομα που νοιάζονται μόνο για το συμφέρον τους και αυτοί που διαλέγουν μια μέση οδό. Το όλο θέμα είναι ότι οι αθρώπινες πράξεις επηρεάζονται κατά κάποιο τρόπο από το παρελθόν, το παρον & το μέλλον. Ίσως υπάρχει μια κοινή γραμμή η οποία συνδέει τα πάντα μέσα στο χρόνο και το χώρο.
Θέλετε να μάθετε την αλήθεια; Θέλετε να αισθανθείτε την αγάπη ή και την προδοσία; Να θυμηθείτε σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της δουλείας; Το  cast εκπληκτικό. Ο Tom Hanks ερμηνεύει όπως πρέπει τον κάθε χαρακτήρα που υποδύεται. Η Halle Berry όμορφη και ταλαντούχα (ειδικά στο ρόλο της δημοσιογράφου). Susan Sarandon και Hugh Grant δυναμικοί. Όσο για τον γνωστό σε όλους μας πράκτορα Agent Smith από το Matrix (έχει παίξει και στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) Ηugo Weaving, καθηλωτικός.

Deza vu λοιπόν; Μήπως τελικά οι ψυχές δεν χάνονται ποτέ; Αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα έργα των τελευταίων ετών.

Απλά δείτε το!

29/12/2012

Σχολιάστε