Eπιχείρηση: ARGO

ARGOΑν αγαπάτε το σινεμά πρέπει να το δείτε. Το έργο έχει πλοκή και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Ο Μπεν Άφλεκ ξεδιπλώνει το ταλέντο του στη σκηνοθεσία και παρουσιάζει ένα καλό αποτέλεσμα.
Η ταινία αποτελεί φόρο τιμής και στα έργα του παρελθόντος. Ο ειδικός  ‘απομακρύνσεων’ της CIA Τόνι Μέντεζ  (Άφλεκ) πρέπει να υποδυθεί τον παραγωγό ενός ψεύτικου έργου επιστημονικής φαντασίας προκειμένου να φυγαδεύσει με ασφάλεια έξι Αμερικανούς διπλωμάτες. Τα γεγονότα που συνέβησαν στην πραγματικότητα στις 4 Νοεμβρίου του 1979 είναι ο λόγος για τον οποίο στήθηκε το παράτολμο αυτό σχέδιο. Για τους λάτρεις της 7ης Τέχνης το 1977 παίχτηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες ο Πόλεμος των Άστρων, το γνωστό σε όλους μας STAR WARS. To ’79 η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωση της. Ιρανοί στρατιώτες εισβάλουν στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατούν ομήρους 52 Αμερικανούς, 6 από τους οποίους βρίσκουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη. Τότε, αναλαμβάνει δράση ο πράκτορας Μέντεζ ο οποίος δείχνει άνθρωπος ικανός έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για τη σωτηρία των έξι.

280115173352_2842

Η ταινία ασκεί κριτική στην τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ συγχρόνως όμως τονίζει το αίσθημα της υπευθυνότητας. Στην παραγωγή μαζί με τον Άφλεκ βρίσκουμε τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνει (Syriana) και τον Γκραντ Χέσλοβ ( »Good Night and Good Luck»).

Τσουμπάκα λοιπόν; Ή μήπως Κράμερ εναντίον Κράμερ; Όπως και να έχει το ARGO περνάει στην ιστορία του cinema και είναι σχεδόν βέβαιο ότι μετά τις δύο Χρυσές Σφαίρες καλύτερης δραματικής ταινίας & σκηνοθεσίας, θα κερδίσει και το Όσκαρ.still-of-ben-affleck-and-bryan-cranston-in-argo

19/01/2013

Kramer vs Kramer

 

Σχολιάστε