Tαινίες

Οι ταινίες και  το σινεμά μας ταξιδεύουν. Μέσα από τα έργα πηγαίνουμε σε μέρη που δεν έχουμε επισκεφτεί και θέλουμε να γνωρίσουμε. O τρόπος με τον οποίο έχει γυριστεί ένα έργο, είναι μοναδικός. Μια ταινία τη βλέπουμε για τα εφέ, τις εικόνες,τη μουσική, την ενδυμασία, τους ηθοποιούς, πολλές φορές και για την Ιστορία. Στα έργα υπάρχει πάντα το αίσθημα της αγάπης, μία πορεία που ακολουθούν οι πρωταγωνιστές (αγώνας, επιβίωση, σχέσεις, καταξίωση, ζωή) και ένα κακό στοιχείο. tdkalfredandbrucelookingatjokervideoΑυτό που αλλάζει είναι το είδος της ταινίας (δράσης, επιστημονικής φαντασίας, δραματικής, κωμωδίας, θρίλερ) και η εποχή που κάθε φορά πραγματεύεται. Τα έργα σε γυρνάνε στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο. Τα μηνύματα που περνάει το κάθε έργο έχουν τη δική τους βαρύτητα.

Brad Pitt plays Max Vatan and Marion Cotillard plays Marianne Beausejour in Allied from Paramount Pictures.

Brad Pitt plays Max Vatan and Marion Cotillard plays Marianne Beausejour in Allied from Paramount Pictures.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα είναι το Καζαμπλάνκα.michael-and-kay-at-the-weddingO Noνός (και τα 3) δείχνει όλες τις φάσεις της ζωής και είναι από τα καλύτερα έργα στον κινηματογράφο. Το αριστούργημα του Coppola με πολλά μηνύματα.the-godfather-movie-screenshots13 Ο  αμερικανικός κινηματογράφος, το Ηοllywood, διαθέτει μεγαλύτερο μπάτζετ και οι σκηνοθέτες μπορούν να γυρίσουν, με κάθε λεπτομέρεια, αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Κάθε σινεφίλ οφείλει να βλέπει και Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Κινηματογράφο.

Καζαμπλάνκα λοιπόν.Casablanca movie

Το Καζαμπλάνκα πρέπει να το δει κανείς επειδή οι σκηνές του έχουν μείνει στην ιστορία. Οι ερμηνείες του Humphrey Bogart και της Ingrid Bergman απλά σε μαγεύουν. Η σκηνή στο αεροδρόμιο αποτελεί σταθμό για όλα σχεδόν τα έργα που ακολούθησαν…Στο μπαρ (στις ταινίες) πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος που παίζει πιάνο! Ασπρόμαυρο το έργο, γυρισμένο το 1942 άφησε εποχή.allied-4primary_ingrid_bergman_casablanca_2

Ρομαντικό δράμα και Αγώνας για την Ελευθερία. Έρωτας, φιλία, πατριωτισμός & αυτοθυσία. Η Αγάπη μένει, η Αγάπη υπάρχει. Η τελική απόφαση είναι αντρική υπόθεση. Το θέμα είναι πόσο αισθηματίες είστε…Ανεπανάληπτο γύρισμα.

Κέρδισε 3 Όσκαρ, Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Οι εικόνες σε ταξιδεύουν. Ανεξίτηλο στο χρόνο…επειδή  »We’ll always have Paris»…

casablanca_finalsceneH ατάκα που έμεινε για πάντα, Rick Blaine (Bogart): »Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship».

30/01/2013

Σχολιάστε