Great Expectations

Actors Ethan Hawke (L) and Gwyneth Paltrow (R) kisΛίγο πολύ όλοι έχουμε ζήσει παιδικούς έρωτες. Το έργο θα σε κάνει να θυμηθείς κάποιον παλιό έρωτα ή κάποιον που ήδη υπάρχει.

968full-great-expectations-screenshot

Ethan Hawke & Gwyneth Paltrow

Στη ζωή οι άνθρωποι περνάνε διάφορες φάσεις. Ξεκινούν από κάπου για να καταλήξουν κάπου. Για να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους. Τα όνειρα τους αν θέλετε. Τις φιλοδοξίες τους. Τις Μεγάλες Προσδοκίες. Είναι όμως αρκετό; Άραγε, οι διαπροσωπικές σχέσεις παίζουν κάποιο ρόλο στη ζωή μας; Μπορεί και τον σημαντικότερο. Ο Έρωτας δεν λείπει ποτέ. Η Αγάπη μένει;great-expectations-10 Πολλές φορές δεν παίρνουμε το ίδιο τρένο. Κάποια στιγμή όμως μπορεί να βρεθούμε στο ίδιο βαγόνι, με κάποιον που νοιάζεται για μας.

ge2

Whisper! Whisper!

great-expectations-joe

Go on Finn. I ‘m proud of you!

Ο Alfonso Cuaron σκηνοθετεί μια πολύ ωραία ταινία. Πλούσια σε εικόνες και χρώματα. Η καλύτερη εκδοχή του σεναρίου ίσως είναι αυτή που βλέπει ο καθένας με τα δικά του μάτια. Να θυμάστε πάντα ότι δεν ξεχνάμε ποτέ αυτούς που μας βοήθησαν. Εκείνους που μας μεγάλωσαν, με τις όποιες επιδράσεις πάνω μας. Όσον αφορά την τύχη στη ζωή, μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Μπορούμε όμως να βοηθάμε (εξαρτάται βέβαια και από το σκαρί που είσαι φτιαγμένος). Nα κάνουμε και καλές πράξεις. Δεν ξέρεις ποτέ πώς θα στο ανταποδώσει η ζωή…

Οι Μεγάλες Προσδοκίες ίσως να έπαιρναν και κάποιο Όσκαρ. Έπεσαν όμως στην χρονιά του Τιτανικού (1998). Το τραγούδι Life in MonoGreat-Expectations-gwyneth-paltrow-310653_658_1000 ενισχύει από μόνο του το ερωτικό στοιχείο το οποίο πρέπει πάντα να επιδιώκουμε.

Η ταινία αποτελεί ελεύθερη διασκευή του μυθιστορήματος του Charles Dickens.

user1367_1175919715

Robert De Niro

 

Based on the novel by Charles Dickens

Directed by Alfonso Cuarón

Σχολιάστε