Hachiko

Hachiko-hachiko-26119408-1600-1200
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει δει αυτό το έργο και να μην έχει συγκινηθεί. Η αληθινή ιστορία του λευκού αυτού σκύλου ράτσας Ακίτα. Η αφοσίωση στον κύριο του τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή.
maxresdefault Ναι. Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1923, στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας. Τον Ιανουάριο του 1924 υιοθετείται από τον καθηγητή Χιντεσάμπουρο Ουένο. Το λευκό κουτάβι που ήταν μόλις 2 μηνών το ονόμασε Χάτσικο που στα ιαπωνικά σημαίνει ο όγδοος ευοίωνος πρίγκηπας (»Hachi»).
9498001033267439672 O καθηγητής δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Τόκιο. Κάθε πρωί έπαιρνε το τρένο και πήγαινε στη δουλειά του. Με τον Χάτσικο ήταν αχώριστοι φίλοι. Κάθε μέρα περπατούσαν μαζί μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου έμενε ο καθηγητής. Ο Χάτσι τον περίμενε να ανέβει στο τρένο, στη συνέχεια πήγαινε σπίτι και το απόγευμα ερχόταν πάλι για να τον παραλάβει. Ήξερε πάντα την ακριβή ώρα.
3_med Μια μέρα ο καθηγητής δεν γύρισε. Κατά την διάρκεια μιας διάλεξης στο πανεπιστήμιο πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. Ήταν Μάιος του 1925…hachiko2 Από εκείνη τη μέρα ο Χάτσικο πήγαινε καθημερινά στον σταθμό και περίμενε τον κύριο του πάντα στο ίδιο σημείο. Τον περίμενε για το υπόλοιπο της ζωής του…xatsiko
Οι Ιάπωνες χαρακτηρίζουν τους σκύλους Ακίτα θαρραλέους σαν σαμουράι, τρυφερούς σαν γατάκια, με μεταξένια καρδιά και αλύγιστους σαν ατσάλι.1_med Στις 8 Μαρτίου του 1935 ο Χάτσικο άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα δρομάκι κοντά στον σταθμό της Σιμπούγια. Ήταν μάλλον από φιλαρίαση (ασθένεια που προκαλείται από παράσιτα στους σκύλους αν δεν λαμβάνουν προληπτική αντιπαρασιτική αγωγή). Το 2011, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο κύριος λόγος θανάτου ήταν ο καρκίνος ο οποίος ήταν σε προχωρημένο τελικό στάδιο και είχε εξαπλωθεί από τους πνεύμονες μέχρι την καρδιά του.
hachiko-statue Ο Hachiko αποτελεί σύμβολο πίστης και πραγματικής φιλίας. Τον Απρίλιο του 1934, έγινε η παρουσίαση του Μπρούτζινου αγάλματός του, στον σταθμό της Shibuya. Eκεί ήταν και ο τετράποδος φίλος.

Κοιτάξτε στα μάτια ένα σκύλο και θα δείτε την αλήθεια. Δείξτε του την αγάπη σας και θα σας λατρέψει. Πάντα θα έχει όρεξη να παίξει μαζί σας, πάντα θα σας καταλαβαίνει. Θα είναι δίπλα σας στη χαρά και στη λύπη. Χωρίς αντάλλαγμα. Αλήθεια, υπάρχει τέτοια πίστη στους ανθρώπους; Δεν χρειάζεται να απαντήσετε…Akita-Hachiko-Dog

Σχολιάστε