You Only Live Twice

To 1962 o Ian Fleming, έχοντας αναρρώσει από μία μεγάλη καρδιακή προσβολή, ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να βρει μέρη και τοποθεσίες για την τελευταία περιπέτεια (ο Ίαν πέθανε στις 12 Αυγούστου του 1964) του Bond. To Ζεις Μονάχα Δύο Φορές είναι και το τελευταίο μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε όταν ο Φλέμινγκ ήταν ακόμα στη ζωή, στις 16 Μαρτίου του 1964. Έγινε αμέσως Best Seller. Tα άλλα δύο που απέμεναν (όλα μαζί 14) δημοσιεύτηκαν μετά τον θάνατο του. Το The Man with the Golden Gun το 1965 και το Octapussy and The Living Daylights το 1966.

Tetsuro Tanba as Tiger Tanaka and Akiko Wakabayashi as Aki

Τι το ιδιαίτερο έχει το βιβλίο You Only Live Twice: Ακολουθεί μετά το On Her Mazesty’s Secret Service στο οποίο ο Βοnd, σύμφωνα με το μυθιστόρημα, συνεχίζει να ψάχνει για τον Βlofeld μετά την Επιχείρηση Thunderball. Στο τέλος της ιστορίας ο Ernst Stavro Blofeld σκοτώνει τη γυναίκα του James Bond λίγο μετά την τελετή του Γάμου, όπως γίνεται και στην ταινία του 1969.

Karin Dor as Helga Brandt

Pretty Lady

Στην κινηματογραφική ταινία You Only Live Twice του 1967, βλέπουμε στην Ιαπωνία τον Blofeld ο οποίος στο τέλος ξεφεύγει. Στο βιβλίο όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Μετά τη δολοφονία της συζύγου του, ο Bond αφήνει τη ζωή του να χάνεται. Ο »Μ» δίνει μια τελευταία ευκαιρία στον ικανότατο πράκτορα για μια νέα αποστολή στην Ιαπωνία.

Lois Maxwell as Miss Moneypenny

Με τα πολλά στο story εμφανίζεται ένας νέος εχθρός ο Dr. Guntram Shatterhand. H 25η ταινία που θα γυριστεί με τον Daniel Craig έχει τίτλο Shutterhand. H παραγωγή δηλαδή δίνει μέχρι στιγμής (2017) αυτόν τον τίτλο, διαφέρει βέβαια σε ένα γράμμα. Το έργο αναμένεται στα τέλη του 2019. Συνεχίζοντας με το βιβλίο, ο Bond σκοτώνει τον Βlofeld αλλά τραυματίζεται και παθαίνει αμνησία. Ο 007 ζει ως Ιάπωνας ψαράς μέχρι να ταξιδέψει στη Ρωσία για να μάθει για το παρελθόν του.

Mie Hama as Kissy

H παραγωγός Barbara Broccoli, κόρη του αείμνηστου Cubby Broccoli, θέλει τον Craig και για την 26η ταινία Bond σε μια νέα έκδοση του On Her Majesty’s Secret Service. Νομίζω ότι για γυναίκα του James ταιριάζει άνετα η Anne Hathaway.  Συνδυάζει αθώο βλέμμα με σέξυ εμφάνιση. Απίστευτο χαμόγελο και εκφραστικότητα μοναδική. Θυμίζει λίγο Claudine Auger από το Thunderball. Για να δούμε. Όπως και να έχει, σύμφωνα με τον Ίαν Φλέμινγκ, ζεις μόνο δύο φορές. Μία όταν γεννιέσαι και μία όταν κοιτάς τον θάνατο στο πρόσωπο…