Rocky: Η Jane Oliver ενέπνευσε τον Sylvester Stallone

Η Jane Oliver ήταν η πρώτη προσωπική manager του Sylvester Stallone.

Ήταν η Γυναίκα που τον βοήθησε στην αρχή της καριέρας του. Ήταν αυτή που τον ενέπνευσε. Πέθανε από καρκίνο το 1975 σε ηλικία 46 ετών. Ένα χρόνο πριν κυκλοφορήσει το πρώτο Rocky (1976). Το Rocky Τα Χρυσά Γάντια, κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Τζον Αβίλντσεν, The Karate Kid) και Μοντάζ. H ταινία ήταν υποψήφια για εννέα συνολικά Όσκαρ. Ο Stallone δεν ξέχασε ποτέ την Jane Oliver και όλα τα Rocky είναι αφιερωμένα στη μνήμη της. Ο ίδιος είχε μεγάλη αγάπη στο πρόσωπο της.

Το στοιχείο της απώλειας, υπάρχει πάντοτε στη ζωή. Στα Rocky που ακολούθησαν, ο Sly μέχρι και το 1985 (Rocky IV) βρίσκεται στο σενάριο και στη σκηνοθεσία. Στο Rocky III O Θρίαμβος, ο Balboa χάνει τον προπονητή του, τον γνωστό σε όλους μας Mick. O ηθοποιός ήταν ο Burgess Meredith Μickey Μπέρτζες Μέρεντιθ (1907 – 1997). Στην 49η Απονομή των Βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου, το 1977, ο Μέρεντιθ ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ στο Rocky. Ίσως ο Stallone είχε στη μνήμη του την Jane Oliver first personal manager και πρόσθεσε στην ταινία το θάνατο του Mick. Στο 3, λίγο πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Clubber Lang (Mr. T), o Μick (μετά από ένταση) πιάνει την καρδιά του και λίγο αργότερα στα αποδυτήρια αφήνει την τελευταία του πνοή. H σκηνή είναι πολύ συγκινητική. Το γεγονός αυτό καταρρακώνει τον Ρόκυ. O πατέρας του Stallone (υπήρχε ένταση στις σχέσεις τους), πέθανε σχεδόν στα χέρια του μεγάλου ηθοποιού.

Στη συνέχεια έρχεται ο Apollo Creed Carl Weathers (Predator) για να τον βοηθήσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Rocky και Apollo γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Ο Θεσμός της φιλίας  παρουσιάζεται πολύ σωστά από τον σκηνοθέτη Sylvester Stallone. Στο Rocky IV Η Γιγαντομαχία, ο Apollo χάνει τη ζωή του πάνω στο ρινγκ (δολοφονείται κατά κάποιο τρόπο με το uppercat του Drago). Στην κηδεία που ακολουθεί (όπως και στη ζωή, όταν χάνουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο), ο Rocky λέει ότι δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. Ο μαχητής Rocky Balboa θα κρατήσει το πνεύμα του ζωντανό και ταξιδεύει στη Ρωσία. Στο 4, οι σκηνές στα χιόνια, είναι γυρισμένες στο Vancouver. Εκεί βρίσκονται πολλά studios του Netflix.

Σε όλες τις ταινίες Rocky υπάρχει πολύ έντονο το συγκινησιακό στοιχείο. Σίγουρα ο θάνατος της Jane Oliver έπαιξε σημαντικό ρόλο στα σενάρια των ταινιών του Stallone. Ο ίδιος είχε περάσει πολύ δύσκολα στα πρώτα χρόνια της ζωής του, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Δεχόταν διαρκώς την απόρριψη. Μέχρι να πουλήσει το σενάριο του Rocky (η ιδέα του ήρθε όταν καθόταν σε ένα μπαρ και έβλεπε έναν αγώνα πυγμαχίας του Μοχάμεντ Άλι) δεν είχε χρήματα σχεδόν για τίποτα. Αναγκάστηκε να πουλήσει το σκύλο του, για 50 δολάρια (στη συνέχεια τον ξαναπήρε), τον Μπούτκους. Ο σκύλος παίζει και στις ταινίες. Για την επιβίωση του πούλησε και τα κοσμήματα της πρώην συζύγου του, η οποία τον άφησε με το ενός έτους παιδί τους. Το 1976 ήρθε η καταξίωση (μετά από πολλές απορρίψεις) και η συνέχεια είναι γνωστή για τον μεγάλο super star…Το σενάριο του Rocky το έγραψε σε λίγες μέρες. Ο Stallone ήθελε να πρωταγωνιστήσει, να παίξει ο ίδιος τον άγνωστο πυγμάχο. Οι παραγωγοί δεν το δέχονταν. Του πρόσφεραν μάλιστα και μεγάλα χρηματικά ποσά για το σενάριο. Στο τέλος, με λιγότερα χρήματα ο Sly έγινε ο πρωταγωνιστής και ο κόσμος λάτρεψε τον Rocky Balboa. Το Ρόκυ: Τα Χρυσά Γάντια είναι κλασική ταινία στον κινηματογράφο.

O Rocky στη διάρκεια των χρόνων

To 2006 o Sly επιστρέφει μετά το Rocky V του 1990 (παρόλο που ήταν για δεύτερη φορά σκηνοθέτης ο Avildsen, η ταινία δεν ήταν δυνατή). Στο 5 έπαιζε ο αληθινός γιος του Stallone, o Sage (Σέιτζ). Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή το 2012.

Η ταινία λέγεται Rocky Balboa και η γυναίκα του Adrian (Talia Shire, The Godfather) έχει φύγει από τη ζωή από καρκίνο. Εδώ, ο Rock θα αντιμετωπίσει για τελευταία φορά (μεγάλος στην ηλικία) τον σύγχρονο Πρωταθλητή Πυγμαχίας Mason Dixon. Είναι μία ωραία ταινία που σέβεται το παρελθόν και μας συνδέει με το σήμερα. Η μουσική πάντα του Bill Conti, μαζί με τις διασκευές, προσφέρει μοναδικά συναισθήματα.

To 2015 έρχεται το Creed και εμφανίζεται ο γιός του Apollo, Adonis. Ο πρωταγωνιστής είναι ο Michael B. Jordan. H ταινία είναι καλογυρισμένη και ιδιαίτερα συγκινητική. Ο φίλος μας Ρόκυ κάτι έχει…Για την ερμηνεία του ο Stallone κέρδισε μία Χρυσή Σφαίρα.

Το 2018 το παρελθόν συναντά το παρόν! Στο Creed II, Rocky και Drago βρίσκονται αντιμέτωποι 33 χρόνια μετά σαν προπονητές. Adonis Creed vs Victor Drago! Ο Stallone είναι ξανά στο σενάριο (μαζί με τον Juel Taylor) και συμπαραγωγός.

To κομμάτι της πετσέτας

Στο Creed III, σκηνοθέτης θα είναι ο Michael B. Jordan.

ο 1985, o Stallone ζήτησε από τον Dolph Lundgren να τον χτυπήσει στα αλήθεια. Ο Σουηδός τον χτύπησε στο στήθος, με αποτέλεσμα να ταρακουνηθεί η καρδιά του και ο ίδιος o Sly έμεινε για 9 μέρες στο Νοσοκομείο.

Going in one more round when you don’t think you can, that’s what makes all the difference in your life