Ελλάδα

d269d9407c63a48bbf0e943d6acb7e91_70493Η Ελλάδα ανήκει στις τουριστικές χώρες υποδοχής τουριστών και δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θέμα του τουρισμού. Η χώρα μας διαθέτει ένα μοναδικό τουριστικό προιόν που στηρίζεται στα αναμβισβήτητα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα διαθέτοντας μια μοναδική αρχαιολογική, πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά, αξιόλογες φυσικές ομορφιές και έναν τρόπο ζωής ιδιαίτερα επιθυμητό στους επισκέπτες μας. Για το λόγο ότι η πατρίδα μας είναι μια από τις καλύτερες τουριστικές περιοχές του κόσμου πρέπει οι ενασχολούμενοι με την τουριστική παραγωγική διαδικασία, να γνωρίζουν τα »περί τουρισμού» και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Η δουλειά στον τουρισμό είναι ένα σπορ αδρεναλίνης, ένα παιχνίδι συναναστροφών, τακτικών και στρατηγικής. Είναι μία περιπέτεια με ή άνευ ωραρίου. Καλό είναι ο εργαζόμενος στις τουριστικές επιχειρήσεις να γνωρίζει ότι μεταξύ αυτού και του τουρίστα δεν υφίσταται οι παραδοσιακές σχέσεις πωλητού-πελάτου. Εδώ οι σχέσεις έχουν το στοιχείο της ιδιαιτερότητας και της ιδιοτυπίας. Οφείλει δηλαδή ο εργαζόμενος να συμπεριφέρεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δίνει την εντύπωση στον τουρίστα ότι είναι ο »πελάτης» αλλά το πρόσωπο που αξίζει κάθε περιποίηση και φροντίδα, ώστε να επιτύχει την απόλαυση που ποθεί. Πρέπει τον εργαζόμενο να τον διακρίνει ευγένεια, εντιμότητα, εγκαρδιότητα και ειλικρίνεια. Να έχει πάντα φιλική διάθεση, να είναι υπομονετικός και να έχει αίσθηση του χιούμορ. Οφείλουμε να έχουμε Τουριστική Συνείδηση. Σε αντίθετη περίπτωση ο τουρίστας θα δυσαρεστηθεί και σε κάθε περίπτωση θα δυσφημίσει τον τόπο μας.

Περνάμε δύσκολα. Βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση της σύγχρονης Ιστορίας μας. Φρόντισαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων για αυτό. Μπορούμε όμως και πρέπει να προχωρήσουμε. Ο Τουρισμός είναι το όπλο μας. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τα υπόλοιπα Κράτη. Έχουμε τα νησιά μας, τα ελληνικά προιόντα και την ελληνική φιλοξενία. Γνωρίζω ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Το βλέπω, το βιώνω καθημερινά. Τα εμπόδια όμως τα ξεπερνάμε όταν δεν θέτουμε όρια στις δυνατότητες μας. Κι αυτό θα κάνουμε!

<<ο πρώτος εχθρός σου είναι ο εαυτός σου>>
-παροιμία-

15/01/2013

Σχολιάστε